Αγωγές σε βάρος των ΔΣ Ελλάκτωρ και Ακτωρ ετοιμάζει η Greenhill


Αγωγές για απιστία κατά των διοικήσεων Ελλάκτωρ και Άκτωρ ετοιμάζει η Greenhill συμφερόντων Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη.

Αυτό αναφέρουν πηγές της εταιρείας – μετόχου του κατασκευαστικού ομίλου, με αφορμή τη μη συμμετοχή της «Άκτωρ Παραχωρήσεις» με τον ξένο εταίρο Roadis στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Όπως αποκάλυψε προχθές το Euro2working day.gr, η συγκεκριμένη κοινοπραξία δεν θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά κατόπιν φερόμενης σχετικής απόφασης της Roadis να μη συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Πηγές της Greenhill κινούνται νομικά κατά των μελών των Δ.Σ. της Eλλάκτωρ και της Άκτωρ, υπαινισσόμενες κατά κύριο λόγο το ρόλο του CEO Άρη Ξενόφου, ο οποίος από την προηγούμενη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στις 11 Δεκεμβρίου του 2020 είχε λάβει απόφαση (σ.σ. μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου) να λάβουν δεσμευτική προσφορά μόνο από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- EGIS Assignments. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες τότε, Roadis – Άκτωρ Παραχωρήσεις και Vinci – Mytilineos, είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την παράταση του διαγωνισμού.

Οι ίδιοι κύκλοι της Greenhill λένε ότι ο κ. Ξενόφος ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε υπεραμυνθεί στο ΣτΕ την απόφαση να λάβει προσφορά από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS Jobs και λίγες μέρες μετά (αφού παραιτήθηκε από το Ταμείο) προτάθηκε για τη θέση του CEO της Ελλάκτωρ, όπου στη συνέχεια εκλέχθηκε από την πλειοψηφία των μετόχων.

Σύμφωνα με πηγές της Greenhill, μπορεί η Roadis να αποφάσισε να μη συμμετάσχει στον διαγωνισμό αλλά οι διοικήσεις των εταιριών (Eλλάκτωρ και Άκτωρ) δεν προχώρησαν σε αποφάσεις για τη συμμετοχή του ομίλου στη διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, με την αιτιολογία ότι δεν προλάβαιναν να βρουν νέο εταίρο.

Πάντως, κύκλοι της Greenhill, υποστηρίζουν ότι θα αναμένουν και τις εξελίξεις με τον διαγωνισμό στο ΤΑΙΠΕΔ και ανάλογα με αυτές θα προχωρήσουν στη συνέχεια στην κατάθεση αγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών είναι η 1η Απριλίου.

Resource link

Περί ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ 56 Άρθρα
Με λένε ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ και είμαι blogger τα τελευταία χρόνια στο TYPOSFM.GR. Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και κοινωνικές επιστήμες πριν από πολλά χρόνια στο Λονδίνο και μου αρέσει να γράφω για ότι βλέπω και ακούω

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*