Μπαράζ ελέγχων στη διαχείριση κεφαλαίου σε κρατικές εταιρείες


Η αρμόδια Επιτροπή Διαχείριση των Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων της Κίνας παρότρυνε τις κρατικές επιχειρήσεις που διοικούνται κεντρικά από το Πεκίνο, να ενισχύσουν τον εσωτερικό έλεγχο και τη διαχείριση κεφαλαίου, σε μια προσπάθεια αποτροπής του κινδύνου των μεγάλων απωλειών οικονομικού κεφαλαίου.

Οι κρατικές κινεζικές επιχειρήσεις απαιτείται να βελτιώσουν τα συστήματα και τους μηχανισμούς σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο και τη διαχείριση κεφαλαίου, να ενισχύσουν την εποπτεία του εσωτερικού ελέγχου διαχείρισης κεφαλαίου, αλλά και να εφαρμόσουν μέτρα ελέγχου των σχετικών κινδύνων για τα κεφάλαια που προέρχονται από το εξωτερικό, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο.

Στις οδηγίες, δίνεται έμφαση στο ξεκαθάρισμα των ευθυνών και των υποχρεώσεων των τμημάτων εσωτερικού
ελέγχου, όπως επίσης και στις διαδικασίες σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών, ώστε να ενισχυθεί η ομαλή λειτουργία μεταξύ των τμημάτων άσκησης εσωτερικού ελέγχου, των τμημάτων οικονομικής διαχείρισης, αλλά και των λογιστηρίων των κρατικών επιχειρήσεων.

Προσπάθειες θα πρέπει να γίνουν επίσης, για την ενσωμάτωση των απαιτήσεων εσωτερικών ελέγχων, στις συνολικές διαδικασίες των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, στην ενίσχυση της εποπτείας των μεγάλων χρηματοδοτήσεων, αλλά και στην κατάρτιση ενός αξιόπιστου εσωτερικού
συστήματος ελέγχου και εποπτείας των οικονομικών κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό, όπως προβλέπει η ίδια εγκύκλιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Resource website link

Περί ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ 56 Άρθρα
Με λένε ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ και είμαι blogger τα τελευταία χρόνια στο TYPOSFM.GR. Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και κοινωνικές επιστήμες πριν από πολλά χρόνια στο Λονδίνο και μου αρέσει να γράφω για ότι βλέπω και ακούω

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*