Περιοχή υψηλού κινδύνου Covid κηρύσσει τη Γαλλία η Μέρκελ


Η Γερμανία θα ενισχύσει τους υγειονομικούς ελέγχους για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, με «υποχρεωτικά τεστ» και «τυχαίους ελέγχους», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Η έκρηξη της πανδημίας στη Γερμανία είναι γρηγορότερη από αυτό που πίστευαν και ως εκ τούτου θα ενισχύσουν τα υγειονομικά τεστ κατά την είσοδο στο γερμανικό έδαφος, λόγω της επέκτασης της πανδημίας αυτή τη στιγμή στη Γαλλία», δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν στον ραδιοσταθμό France Info.

«Αυτό σημαίνει πιο ενισχυμένοι τυχαίοι υγειονομικοί έλεγχοι από αυτούς που γίνονταν μέχρι σήμερα, με υποχρεωτικά τεστ και σύσταση για καραντίνα», διευκρίνισε ο υπουργός.

Για τους μεθοριακούς εργαζόμενους γίνονται συζητήσεις με τις ενδιαφερόμενες περιοχές για να καταβληθεί προσπάθεια «ώστε να προσαρμοστούν το καλύτερο δυνατό (τα μέτρα αυτά) και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα επιβαρυνθούν όσο το δυνατόν λιγότερο. Ωστόσο θα υπάρχει η υποχρέωση για υγειονομικά τεστ», επισήμανε.

Η Γερμανία θα κατατάξει τη Γαλλία στη ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω της πανδημίας της Covid-19, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η απόφαση αυτή θα ληφθεί ήδη από σήμερα και θα ανακοινωθεί από το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα FAZ.

Μέχρι στιγμής μόνο το μεθοριακό γεωγραφικό διαμέρισμα του Μοζέλα έχει ενταχθεί από τη Γερμανία στη ζώνη υψηλού κινδύνου.

Το μέτρο αυτό προκαλεί σημαντικούς περιορισμούς στην κυκλοφορία, από την υποχρέωση να παρουσιάζει κάποιος ένα αρνητικό τεστ κατά την είσοδό του στο γερμανικό έδαφος έως την επιβολή καραντίνας για 10 ημέρες, ακόμη και την επιβολή αυστηρών συνοριακών ελέγχων.

Έλεγχοι αυτού του είδους εφαρμόστηκαν πολύ πρόσφατα από τη Γερμανία με την Πολωνία και πριν από αυτήν με την Τσεχική Δημοκρατία και το Τιρόλο της Αυστρίας.

Ωστόσο για το γεωγραφικό διαμέρισμα του Μοζέλα, το οποίο συνορεύει με τα γερμανικά κρατίδια Σάαρλαντ και Ρηνανία-Παλατινάτο, ισχύει ένα πιο ήπιο καθεστώς τυχαίων ελέγχων και τεστ αντιγόνων για τους μεθοριακούς εργαζόμενους.

Η Μέρκελ άφησε χθες το βράδυ να εννοηθεί ότι η Γαλλία μπορεί στο σύνολό της να επωφεληθεί αυτής της ευνοϊκής μεταχείρισης και να αποφύγει τους αυστηρούς μεθοριακούς ελέγχους, ακόμη κι αν η επικράτειά της χαρακτηριστεί ζώνη υψηλής συχνότητας στο σύνολό της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source connection

Περί ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ 56 Άρθρα
Με λένε ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ και είμαι blogger τα τελευταία χρόνια στο TYPOSFM.GR. Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και κοινωνικές επιστήμες πριν από πολλά χρόνια στο Λονδίνο και μου αρέσει να γράφω για ότι βλέπω και ακούω

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*