Πρώτη στάση πληρωμών από την κινεζική Evergrande


O όμιλος China Evergrande, η κινεζική εταιρεία κατασκευής ακινήτων της οποίας η κρίση ρευστότητας έχει κλονίσει τις αγορές της χώρας, προχώρησε σε πρώτη στάση πληρωμών, καθώς δεν πλήρωσε χρέος σε δολάρια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο νόμισμα υποβαθμίστηκε σε περιορισμένη χρεοκοπία από τη Fitch Ratings, η οποία επικαλέστηκε πληρωμές τόκων δολαριακών ομολόγων που δεν πληρώθηκαν, και των οποίων η περίοδος χάριτος έληξε στις 6 Δεκεμβρίου.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την τεράστια αυτοκρατορία των ακινήτων που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια από τον ιδρυτή Hui Ka Yan. Πυροδοτεί επίσης διαμάχη, για το ποιος θα πληρωθεί από ό,τι απομένει.

Θέτει επίσης τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα στις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να αποτρέψει την ευρύτερη μετάδοση της κρίσης χρέους του τομέα των ακινήτων.

Resource link

Περί ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ 59 Άρθρα
Με λένε ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ και είμαι blogger τα τελευταία χρόνια στο TYPOSFM.GR. Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και κοινωνικές επιστήμες πριν από πολλά χρόνια στο Λονδίνο και μου αρέσει να γράφω για ότι βλέπω και ακούω

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*