Samsung Galaxy A53 vs. Galaxy A33: Ποια είναι η διαφορά?

samsung-galaxy-a53-vs-galaxy-a33-pia-ine-i-diafora

Η σύγκριση του Samsung Galaxy A53 με το Galaxy A33 είναι πιο δύσκολη από ό,τι φαντάζεστε – θήκες κινητών -. Η Samsung δεν άφησε να υπάρχουν έντονα διακριτές αλλαγές ανάμεσα στα δύο νέα της μεσαίας κατηγορίας τηλέφωνα, καθιστώντας δύσκολο να καταλάβεις ποιο είναι το καλύτερο για τις ανάγκες σου.

Αν και τα δύο τηλέφωνα έχουν διαφορετικές τιμές – το Galaxy A33 είναι η λιγότερο ακριβή επιλογή σε σύγκριση με το Galaxy A53 – μοιράζονται πολλές βασικές προδιαγραφές. Και τα δύο λειτουργούν με τον ίδιο επεξεργαστή, διαθέτουν τέσσερις πίσω κάμερες και χρησιμοποιούν πάνελ OLED για τις οθόνες τους. Ακόμη και τα μεγέθη της μπαταρίας είναι τα ίδια μεταξύ των δύο τηλεφώνων.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Samsung Galaxy A53 και του Galaxy A33 και το να εντοπίσετε ποιες είναι αυτές μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο τηλέφωνο πρέπει να αποκτήσετε. Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στο πού διαφέρουν τα τελευταία τηλέφωνα της Samsung και τι κοινό έχουν.

Ρυθμός ανανέωσης οθόνης

Τι σας κερδίζουν λοιπόν τα επιπλέον χρήματα για το Galaxy A53; Ένα πράγμα είναι ο ταχύτερος ρυθμός ανανέωσης — η οθόνη 6,5 ιντσών στο A53 μπορεί να ρυθμιστεί να ανανεώνεται στα 120 Hz. Αυτό σημαίνει πιο ομαλή κύλιση όταν περιηγείστε στον Ιστό και πιο καθηλωτικό παιχνίδι σε εφαρμογές που υποστηρίζουν ταχύτερους ρυθμούς ανανέωσης.

Το Galaxy A33 μπορεί να αλλάξει σε ρυθμό ανανέωσης 90 Hz — όχι τόσο γρήγορα όσο το Galaxy A53, αλλά καλύτερα από πολλά τηλέφωνα σε αυτό το εύρος τιμών, συμπεριλαμβανομένου του iPhone SE 2022.

Μια άλλη μικρή διαφορά: η οθόνη του Galaxy A33 είναι 6,4 ίντσες, καθιστώντας την κλασματικά μικρότερη από την οθόνη του A53. Όμως, ενώ ο προκάτοχός της χρησιμοποιούσε οθόνη LCD, η Samsung έχει στραφεί στην OLED για το Galaxy A33. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που τα δύο τηλέφωνα μοιράζονται πλέον κοινό.

Προδιαγραφές κάμερας

Η άλλη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τηλεφώνων οφείλεται στις αντίστοιχες κάμερές τους. Τα Galaxy A53 και Galaxy A33 προσφέρουν τον ίδιο αριθμό και τον ίδιο τύπο πίσω φακών. Υπάρχει μια κύρια κάμερα, επαυξημένη από έναν υπερευρυγώνιο φακό συν αισθητήρες macro και βάθους. Η διαφορά έγκειται στη βαθμολογία megapixel για τις αντίστοιχες κάμερες.

Με το Galaxy A53, έχετε μια λήψη 64MP, σε σύγκριση με την κύρια κάμερα 48MP στο Galaxy A33. Θεωρητικά, αυτό θα πρέπει να σημαίνει πιο λεπτομερείς λήψεις από το A53, ειδικά αν εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε πλήρη ανάλυση.

Ο υπερευρυγώνιος φακός έχει υψηλότερη ανάλυση και στο Galaxy A53 — 12MP έναντι 8MP — και ο A53 διαθέτει αισθητήρα βάθους 5MP σε σχέση με τον αισθητήρα 2MP του A33. Ο φακός macro και στα δύο τηλέφωνα είναι ο ίδιος.

Οι αλλαγές συνεχίζονται εκ των προτέρων, όπου οι κάτοχοι Galaxy A53 θα μπορούν να τραβούν selfies με κάμερα 32 MP. Η μπροστινή κάμερα του Galaxy A33 χρησιμοποιεί αισθητήρα 13MP.

Σχεδιασμός

Ένα ακόμη πράγμα σχετικά με την κάμερα selfie — στο Galaxy A33, είναι τοποθετημένη σε μια εγκοπή τύπου δάκρυ που βυθίζεται στην οθόνη. Το Galaxy A53, αντίθετα, έχει μια εγκοπή με τρύπα στην οθόνη του για την μπροστινή κάμερα.

Εκτός από αυτό – και μερικά παχύτερα πλαίσια στο Galaxy A33 – τα δύο τηλέφωνα έχουν ουσιαστικά την ίδια σχεδίαση, μέχρι το κεκλιμένο χτύπημα της κάμερας που φιλοξενεί τον πίσω φακό. Τα τηλέφωνα διατίθενται επίσης στις ίδιες επιλογές σε μαύρο, λευκό, παστέλ μπλε και ροδακινί χρώμα με το Gorilla Glass 5 να προστατεύει το μπροστινό μέρος τους. Το Galaxy A53 είναι οριακά πιο φαρδύ για να φιλοξενήσει μεγαλύτερη οθόνη, αλλά αυτά τα τηλέφωνα έχουν επίσης περίπου το ίδιο μέγεθος.

Samsung Galaxy A53 εναντίον Galaxy A33: Τι είναι το ίδιο
Έχουμε ήδη μιλήσει για ομοιότητες στο σχεδιασμό καθώς και για τη ρύθμιση της κάμερας και τη χρήση των πάνελ AMOLED. Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος των κοινών χαρακτηριστικών που έχουν το Galaxy A53 και το Galaxy A33. Εδώ είναι οι άλλες προδιαγραφές που μοιράζονται τα δύο τηλέφωνα.

Επεξεργαστής

Θα βρείτε τον Exynos 1280 της Samsung που τροφοδοτεί τόσο το Galaxy A53 όσο και το A33. Αυτό είναι σημαντικό γιατί με βάση την εκδήλωση παρουσίασης του Galaxy A της Samsung, υπάρχουν πολλές λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι κάμερες των τηλεφώνων — τα πάντα, από την προσαρμογή των ρυθμών καρέ κατά τη λήψη βίντεο σε χαμηλό φωτισμό έως την επεξεργασία ανεπιθύμητων ατόμων εκτός φόντου των φωτογραφιών . Διαθέτοντας το ίδιο chipset σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε εσάς, ανεξάρτητα από το αν θα επιλέξετε το Galaxy A53 ή το Galaxy A33.

Μέγεθος μπαταρίας και ταχύτητα φόρτισης: Η Samsung εξόπλισε κάθε τηλέφωνο με μπαταρία 5.000 mAh, κάτι που είναι σπουδαίο νέο, καθώς οι προκάτοχοι A52 και A32 άντεξαν ήδη πολύ καιρό με φόρτιση. Βάλτε μια μεγαλύτερη μπαταρία (στην περίπτωση του A53) και την απόδοση ισχύος του Exynos 1280 5 nm και δεν θα εκπλαγούμε αν τόσο το Galaxy A53 όσο και το Galaxy A33 καταλήξουν στη λίστα με την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου μας. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσουμε τις δύο συσκευές.

Το μέγεθος της μπαταρίας δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που μοιράζονται τα δύο τηλέφωνα. Μπορείτε επίσης να φορτίσετε το καθένα στα 25 W, αν και ακούγεται σαν να πρέπει να παρέχετε τη δική σας φόρτιση για να το κάνετε.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Περί ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ 63 Άρθρα
Με λένε ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ και είμαι blogger τα τελευταία χρόνια στο TYPOSFM.GR. Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και κοινωνικές επιστήμες πριν από πολλά χρόνια στο Λονδίνο και μου αρέσει να γράφω για ότι βλέπω και ακούω

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*