Το μεγαλύτερο sell off της χρονιάς για τα τουρκικά funds ομολόγων


Φυγή από τα τουρκικά property την τελευταία εβδομάδα, μετά την καρατόμηση του κεντρικού τραπεζίτη από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι επενδυτές απέσυραν 29,2 εκατ. δολάρια από funds ομολόγων σε τουρκική λίρα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία καθαρή πώληση φέτος, εν μέσω αναταραχών στην αγορά από την έξοδο του Agbal.

Επίσης, συνολικά 26,2 εκατ. δολάρια τραβήχτηκαν από μετοχικά cash που είχαν επενδυθεί στην Τουρκία -έκτη διαδοχική εβδομάδα καθαρών πωλήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Lipper.

Τα τουρκικά asset υπέστησαν τρομερή αναταραχή λίγες ημέρες μετά την εκδίωξη του Agbal από τον Τούρκο πρόεδρο το περασμένο Σαββατοκύριακο και την αντικατάστασή του από τον Sahap kavcioglu, πρώην βουλευτή που δείχνει να συμμερίζεται την άποψη του Ερντογάν ότι τα υψηλά επιτόκια προκαλούν πληθωρισμό.

Η τουρκική λίρα έκανε βουτιά περίπου 10% μετά την αποχώρηση του Agbal, ορισμένες τιμές ομολόγων σε δολάριο υποχώρησαν στο πιο χαμηλό 10 μηνών και οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κατέγραψαν τις χειρότερες δύο ημέρες τους από την κρίση του 2008.

Source link

Περί ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ 56 Άρθρα
Με λένε ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ και είμαι blogger τα τελευταία χρόνια στο TYPOSFM.GR. Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και κοινωνικές επιστήμες πριν από πολλά χρόνια στο Λονδίνο και μου αρέσει να γράφω για ότι βλέπω και ακούω

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*